Daha iyi reklamlar: Google’ın anlaşması ve yapmamız gerekenler
Daha iyi reklamlar. Bütün mesele bu. Hem reklamveren için hem yayıncı hem de kullanıcı tarafı için. Çünkü;
Google’ın insanları rahat ettirmek üzerine kurulu bir anlayışı var. Bunu algoritmalarla ve sunduğu ücretsiz-ücretli uygulamalarla sağlıyor.
Google temelde bir arama motoru. Ama bu sunduğu hizmetler nedeniyle bundan çok daha fazlası da aynı zamanda. Örneğin; iş ortağı web sitelerinin Adsense’e kayıt olmaları sayesinde, reklamverenlerle Adwords üzerinden reklam kampanyaları düzenliyor ve bunların belirli kurallar çerçevesinde yayınlanmasını sağlıyor, iş ortaklarının web sitelerinde.
Reklam verenler için de, yayıncılar için de kampanyalar düzenlenirken okuyucular, kullanıcılar rahat edebilsin diye kendi içinde Google belirli birtakım kurallar uyguluyor. Bu kuralları kimi zaman kendisi alıyor kimi zaman belirli birlikler, dernekler, bürolarla anlaşma yapıyor.
Dernekler, bürolar dönem dönem araştırma yapıyorlar. Yaptıkları araştırmaların bulgularını paylaşıyorlar. Buna uymak isteyen şirketler de manifestoyu ya da bültene katıldıklarını ve uygulayacaklarını açıklıyorlar.
Google Better Ads Coalition’la Daha İyi Reklamlar için Anlaşmaya Vardı
Daha iyi reklam koalisyonu Türkçesi. Araştırmışlar. Kötü sonuç veren veya insanları rahatsız eden reklam kampanyalarındaki türleri belirlemişler. Google da bunu kabul ederek bu koalisyonla bir anlaşmaya varmış. Alttaki türde yer alan reklam türleri kullanıcıları rahatsız ettiğinden dolayı, platformlarda ve türlerde reklam kampanyalarını yayınlamayacak. Hem Adwords’te hem DoubleClick’te bu alttaki türde kampanyaları kullanamayacaksınız ayrıca:
- Masaüstü WEB: Pop Up Reklamlar
- Masaüstü WEB: Otomatik Oynatılan Sesli Video Reklamlar
- Masaüstü WEB: İçerik Öncesi Çıkan Geri Sayım Bitince Kapatılabilen Reklamlar
- Masaüstü WEB: Büyük Yapışkan Reklamlar
- Mobil WEB: Pop Up Reklamlar
- Mobil WEB: İçerik Öncesi Çıkan Reklamlar
- Mobil WEB: Reklam Yoğunluğu %30 Üzerinde Olan Reklamlar
- Mobil WEB: Pop Up Reklamlar
- Mobil WEB: Flash Animasyonlu Reklamlar
- Mobil WEB: Otomatik Oynatılan Sesli Video Reklamlar
- Mobil WEB: İçerik Sonrası Çıkan Geri Sayım Bitince Kapatılabilen Reklamlar
- Mobil WEB: Kaydırmanın da Üzerine Çıkan Tam Ekran Reklamlar
- Mobil WEB: Büyük Yapışkan Reklamlar
Kaynak